VERENIGDE STATEN TIP 4: CALIFORNIA

De Amerikaanse staat California is de absolute nummer één bestemming in de Verenigde Staten als het aankomt op rondreizen. Vanuit zowel Los Angeles als San Francisco zijn er tal van gave routes te verzinnen. Vaak worden daarbij ook staten zoals Nevada, Utah en Arizona aangedaan. Zeker wie minstens drie weken rond gaat reizen, neemt de kans om interessant plekken in deze buurstaten ook mee te pakken. Denk aan Las Vegas, de Grand Canyon, Lake Mead, Monument Valley en het Zion National Park. Maar deze pagina gaat over California. Of Californië zoals deze meest zuidwestelijke staat in het Nederlands ook wel genoemd wordt.

California is een staat met veel verschillende gezichten. Denk aan lange en brede zandstranden, waar surfers hun kunsten vertonen, de bloedverziekend hete Death Valley waar vrijwel niets het overleeft in de hete zoutvlaktes en de berggebieden waar je tot ver in het voorjaar aan verschillende vormen van wintersport kunt doen. Tel daarbij op dat San Francisco tot de gaafste steden van de Verenigde Staten is en het wat zuidelijker gelegen Los Angeles als het hart van de Amerikaanse entertainmentindustrie gezien wordt. Dan snap je wel dat California een boeiende mix vormt waar je meerdere soorten vakanties in één reis kunt beleven.

Wat weinigen beseffen, is hoe belangrijk California economisch gezien is. Als California een zelfstandig land zou zijn, dan zou het de 6e plek op de ranglijst van wereldeconomieën staan. Hoger dan landen zoals Nederland, Spanje, Italië, Canada en Rusland. Dat komt mede omdat hier ontzettend veel bedrijven gevestigd zijn. Alleen al op het gebied van ICT draagt ‘Silicon Valley’ een aardig steentje bij in wat er binnen California aan geld omgezet wordt. Grote bedrijven zoals Google, Apple, Microsoft, Facebook en Netflix zijn gevestigd in California. Daarnaast draagt de film- en televisie-industrie een aardig steentje bij in het commerciële succes van California.